Geboortefotograaf Rotterdam – Bevalling Senn

Al lang op mijn ‘fotografie-wensenlijstje’ stond het fotograferen van een bevalling. Het leek me zo onwijs bijzonder om een emotionele en intense gebeurtenis als een bevalling vast te leggen, omdat het om zulke pure emoties gaat. Ik vond het ook onwijs spannend, want het zou de eerste keer zijn dat ik een bevalling mee zou maken!

Ik plaatste een oproepje op Facebook en na lang wikken en wegen koos ik voor Ilona & Edwin, die hun zoon midden december zouden verwachten. Omdat Ilona ingeleid werd wist ik – als ze niet eerder zou bevallen – dat hun zoontje op 14 december geboren zou worden. Die ochtend werd ik geappt dat de weeën waren begonnen en dat het vrij rap ging. En zo stond ik om 11.15 in het ziekenhuis van Schiedam. De weeën waren heftig en kwamen erg snel achter elkaar, wat het erg pittig maakte voor Ilona. Gelukkig week haar man niet van haar zijde. Ondertussen belde Edwin ook zijn zoon en zijn ouders, zodat zij hun broertje en kleinzoon snel konden bewonderen.

Ondertussen kreeg Ilona de nodige pijnstilling om de weeën wat dragelijker te maken. Het ging allemaal rap en zo werd om 13.22 kleine Senn geboren! Wauw, wat een intens, prachtig moment. Ik kon mijn eigen tranen ook niet in bedwang houden (maar gelukkig kon ik mij een beetje verstoppen achter mijn camera hihi). Senn was een prachtig en kerngezond klein jongetje. Zijn broer en opa en oma stonden te popelen om hem voor het eerst te ontmoeten, en dat was dan ook een heel bijzonder moment om vast te leggen.

Twee weken na de bevalling heb ik de foto’s afgeleverd bij Ilona & Edwin, wat hen tijdens het zien van de foto’s heel emotioneel maakte: een groter compliment was er voor mij niet! Het was een prachtige ervaring en ik ben zo dankbaar dat ik dit mocht vastleggen. Toen ik het idee kreeg om een bevalling te fotograferen stuitte dat op redelijk wat weerstand: waarom zou je je bevalling willen vastleggen? Dat is toch bloederig en heftig? Natuurlijk. Maar tegelijkertijd is het een super bijzondere ervaring, waarbij je vader en moeder wordt. Waarin de liefde tussen twee mensen juist zo centraal staat en zo puur is. Dat is ook echt waarom ik vind dat je deze foto’s moet zien, en je zeker kunt overwegen een geboortefotograaf in te huren: om jullie liefde vast te leggen. Daarnaast vertelde Edwin nog dat hij zo blij was dat hij zélf geen foto’s hoefde te maken, want daar had hij toch echt geen moment aan gedacht tijdens het steunen van zijn vrouw.

Zie onderstaande foto’s voor het geboorte verhaal van Senn. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!